sikeres nők, vállalkozó nők, karrier
sikeres nők, vállalkozó nők, karrier

Inspiráló női vállalkozók – tőlük tanulhatunk a legtöbbet

blank
blank

H I R D E T É S

Elszántság, céltudatosság és kitartás, talán ezek a legfontosabb ismertetőjegyei a sikeres vállalkozó nőknek. Sokan közülük pedig életük olyan szakaszában hozott kiváló döntéseket, amikor talán már senki sem számított tőlük a nagy durranásra. 

Hónap kérdése: Te szívesen lennél önmagad főnöke?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A vállalkozó nőknek már világnapja is van, 2013 óta ünneplik világszerte egy amerikai írónő, Wendy Diamond ötlete nyomán a sikeres hölgyeket. Magyarország is büszkélkedhet olyan nőkkel, akik a pénzügyi világ csúcsán helyezkednek el, többek között a Gránit Bank vezetője, Hegedüs Éva és az OTP Bank vezetőségi tagja, a Step Consulting és Good Step Consulting tulajdonosa, Balogh Gabriella is kivívta a tiszteletet ebben a kemény világban. De nézzünk példaképeket a nagyvilágból is.

Vera Wang

Vera Wangot, a New York-i divattervezőt ma már világszerte ismerik, de talán kevesen tudják róla, hogy csak 40 éves korában nyitotta meg high-end márkáját. Ma már ruhákat, cipőket, parfümöket és számos más mellékvonalat is magában foglal a vállalkozása. Wang az után nyitotta meg az első butikját, miután megtervezte a saját esküvői ruháját. Természetesen a Vogue magazinnál töltött hosszú karrierjének köszönhetően rendelkezett a szükséges kapcsolatokkal is ahhoz, hogy üzletét sikerre vigye. 

Martha Stewart

A szakácsként, szakácskönyvek és magazinok írójaként világhírű, sikeres karriert befutott Martha Stewart 56 évesen a Martha Stewart Living Omnimedia cég létrehozásával központosította különböző üzleti vállalkozásait. A médiakonglomerátum azóta egyre erősebbé vált, és a televíziós és rádiós műsorgyártás után még a bor business-be is belevágott. 

Robin Chase

Robin Chase, a Zipcar autómegosztó szolgáltatás vezérigazgatója szintén viszonylag későn, 41 évesen hozta meg az életét megváltoztató döntést, hogy saját céget alapít. A kezdet is meglehetősen viharos volt, hiszen Chase nem sokkal az alapítás után kénytelen volt elbocsátani az alapító Antje Danielsont, miután rájött, hogy a férfi anélkül hoz vezetői döntéseket, hogy erről tájékoztatta volna őt. Az innovatív céget, amely lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy rövidtávra béreljenek autót, 2013-ban 500 millió dollárért adták el, amivel Chase egyik napról a másikra a világ egyik leggazdagabb nőjévé vált.

Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg a világ egyik legbefolyásosabb nője, a startupok és technológiai vállalkozások világának kiemelkedő alakja mindenki számára. A Meta – korábban Facebook – egykori vasladyje, a Harvardra járt, a Facebook előtt a Google-nél dolgozott, Zuckerbergel pedig egy karácsonyi partin ismerkedtek meg. Ő volt az első nő, akit a Facebook igazgatótanácsába neveztek ki. Sheryl 2 bestseller könyv szerzője, könyvei számos sikeres nő karrierjét inspirálták. Évek óta tagja a dollármilliárdosok szűk klubjának, sikerét szorgalmának éles eszének köszönheti. 

Hegedüs Éva

A magyar vállalkozó hölgyek közül Hegedüs Éva a legismertebb, aki alapítása óta vezeti a Gránit Bankot. Az egri születésű vállalkozónő a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, majd 1979-ben kezdett dolgozni első munkahelyén, az Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézetben, tudományos munkatársként. 1997-től kezdve részt vett a Földhitel és Jelzálogbank megalakításában, és vezérigazgató-helyettesként irányította a bank kockázatkezelési és értékpapír üzletágát. Nevéhez fűződik az első jelzáloglevél-kibocsátás megszervezése. 2002-től 2006-ig az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. lakossági üzletágának vezetője. Az OTP Bankban betöltött pozícióval párhuzamosan igazgatósági elnökként irányította az OTP Lakástakarékpénztár Zrt-t . 2006-tól  a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt.-t és a BG Magyarország Lízing Zrt-t irányította elnök-vezérigazgatóként. 2010 májusától a Gránit Bank Zrt. vezérigazgatója és egyben az Igazgatóság alelnöke. 

Balogh Gabriella

Szintén ismert magyar vállalkozónő Balogh Gabriella is, aki évek óta az egyik legbefolyásosabb nőnek számít Magyarországon. A Step Consulting és Good Step Consulting tulajdonosa megfordult már az OTP Bank vezetőségében, pályája kezdetén pedig a bank marketing- és értékesítési igazgatójaként tevékenykedett.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S