Nem azt mondjuk, hogy kizárólag az intuíciód alapján dönts, hiszen a karrierváltás fontos, hogy egy megfontolt döntés végeredménye legyen.
Nem azt mondjuk, hogy kizárólag az intuíciód alapján dönts, hiszen a karrierváltás fontos, hogy egy megfontolt döntés végeredménye legyen.

Készen állsz a változásra? 3 titok a sikeres karrierváltáshoz

blank
blank

H I R D E T É S

Karrierváltáson gondolkodsz, de nem tudod, hogy hogyan is vághatnál bele? Hidd el, tudjuk, hogy az egy nagyon ijesztő felfedezés, amikor rájössz, hogy az út, amin jársz, talán nem is a tied, viszont minél előbb jön el a felismerés, annál hamarabb lesz lehetőséged a változtatásra. Összeállításunkban most mutatunk három szuper tippet, amivel egyszerűbb lesz a karrierváltás. 

A megérzések fontosak, de… 

Persze nem azt mondjuk, hogy kizárólag az intuíciód alapján dönts, hiszen a karrierváltás fontos, hogy egy megfontolt döntés végeredménye legyen. Ez ugyanis alapvetően az egész hátralévő életed meghatározhatja, mind mentális, mind pedig anyagi szempontból. Ha úgy érzed a mostani munkádban nem tudsz kiteljesedni, előrébb lépni, sőt konkrétan azt érzed ez a pálya neked nem pálya, akkor igen, mindenképpen lényeges, hogy elkezdj kutatni a lehetőségeid után. Mindenképpen olyan munkában gondolkodj, amit szívesen csinálsz, na, és ezen a ponton lehet jó ötlet a megérzéseidre hallgatni. Mit súg a szíved? Mi az, amit szívvel-lélekkel tudnál csinálni? Ha ezekre már van a válasz, ha őszinte vagy magadhoz, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a megvalósításhoz vezető út is sokkal könnyebb lesz majd. 

Önbizalom, önbizalom, önbizalom 

A karrierváltás legnagyobb akadálya általában, hogy nem hiszünk magunkban. Nincs elég önbizalmunk ahhoz, hogy lépjünk. Félünk, mert anyagi megfontolásból néha úgy tűnik jobb beleragadni a monoton, szürke hétköznapokba. Hosszú távon azonban ez nem egy élhető dolog, ugyanis pont emiatt égnek ki annyian, és pont emiatt utálják rengetegen a munkájukat. Szóval, ha karrierváltáson gondolkodsz mindenképpen szükséged lesz egy jó nagy adag önbizalomra, anélkül ugyanis nem nagyon fog menni. Muszáj lesz elhinned és megértetned magaddal, hogy képes vagy rá, hogy az álommunka bizony neked is jár. Na, jó, de hogyan tunningold fel az önbizalmad? Nos, első körben például írd össze, melyek azok a dolgok, amikben igazán jó vagy. Szedj össze minden olyan készséget, amire szükséged lehet a jövőbeli munkád során, ha pedig van olyan, amivel egyelőre nem rendelkezel, akkor szerezd meg. Ha ehhez az kell, hogy visszaülj az iskolapadba, akkor hajrá! Hiszen tudod, lehetetlen nem létezik, csak tehetetlen. 

Legyél nyitott 

A karrierváltáshoz megfelelő nyitottságra is szükséged lesz, hiszen ki tudja, lehet éppen bevásárlás közben futsz össze egy régi, jó ismerősöddel, aki olyan ajánlattal áll elő a számodra, ami mindent megváltoztat. Érdemes lehet folyamatosan naprakészen tartani az önéletrajzodat is, így folyamatosan készen állhatsz arra, hogy beengedj egy új lehetőséget az életedbe. Ha úgy érzed, hogy a mostani munkád már nem okoz örömet, akkor ne várd meg azt semmiképp sem, amíg teljesen kiégsz. Kezdj el keresgélni, küld szét a CV-d a neked szimpatikus állásokra, frissítsd LinkedIn profilod és állj startra készen. Álmaid állása vár rád valahol, de neked is tenned kell érte, hogy megtaláld. 

Forrás: The Every Girl 
Szerző: G.P 

H I R D E T É S