milyen munka illik hozzam, szakma, palyakezdo, munkaeropiac
Fotó: Envato

Népszerű szakmák a fiatalok körében

blank
blank

H I R D E T É S

A munkaerőpiacra lépve hamar szembesülnek azzal a fiatal felnőttek, hogy mennyi állás közül lehet válogatni, és milyen sok lehetőség tárul hirtelen eléjük. Annak ellenére, hogy rengeteg nyitott pozíció közül lehet választani, mindig akadnak olyanok, amik nagyobb népszerűségnek örvendnek.

Számtalan olyan tényező van, ami miatt egyes szakmák előtérbe helyeződnek, viszont azt is ki kell emelni, hogy a népszerűség évről évre változhat. Mindig vannak úgynevezett divat szakmák, amikbe rengetegen vágnak bele az adott évben, valamint természetesen az aktuális társadalmi helyzettől is függ, hogy a fiatalok épp mit céloznak meg. Már a középiskolában kialakulnak elképzelések, és a diáktársak egymást húzzák és motiválják az egyes irányok felé. De nézzük, hogy jelenleg mik azok a szakmák, amik rendkívül közkedveltek.

Asszisztens

Talán közhelyes lehet, de mégis rengetegen jelentkeznek napjainkban asszisztensnek. A legtöbb vállalatnál szükség van erre a munkaerőre, így a fiatalok előszeretettel ragadják meg ezt a lehetőséget. Előnye, hogy legtöbbször nem igényel különösebb iskolai végzettséget, így diploma nélkül vagy a tanulmányok alatt is bátran tudnak ilyesfajta állást elvállalni. Másik pozitívuma, hogy általában

ez a szakmai rejt magában fejlődési és előrelépési lehetőséget, így sokan átlátják, hogy ez lehet akár egy ugródeszka is egy komolyabb pozícióhoz.

Számtalan területen van szükség asszisztensre, így még válogatni is lehet ezek közül, hiszen mindenkihez más áll közel.

Grafikus

Rendkívül elterjedt lett grafikusnak tanulni, majd később ebben a szakmában dolgozni, ami nem véletlen. Az online világ kiteljesedésével és rohamos fejlődésével megnőtt a grafikusok iránti kereslet, és ezt a piaci rést a fiatalok elég hamar észrevették, és ki is használják. OKJ-s képzéssel meg is szerezhető a képesítés, így tényleg rövid idő alatt már munkába is lehet lendülni. Grafikusként tökéletesen lehet otthonról is dolgozni, akár szabadúszóként, így egy olyan szabadabb, kreatív munkáról beszélünk, amibe valóban érdemes belemerülni. Természetesen kellenek hozzá bizonyos képességek, de egy rendkívül jól tanulható szakmáról beszélünk.

Rendezvényszervező

Általánosságban a fiatalok szeretik a pörgést, és még nem feltétlenül az egész napos ülőmunkának a hívei. A rendezvényszervező szakma ezért is olyan keresett, hiszen egy nagyon széleskörű munkáról beszélünk, ahol nem a klasszikus 8-tól 5-ig való munkavégzésről van szó. Ide lendület kell, valamint nagyfokú rugalmasság, amivel, ha valaki rendelkezik, könnyen kiteljesedhet ebben a szakmában. Ugyan nem egyszerű rendezvényszervezőként érvényesülni, de, ha valaki jól végzi a munkáját, akkor hamar olyan eseményeken találhatja magát szervezőként, amelyek által emberileg és szakmailag is rengeteget lehet fejlődni. 

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S