munkaeropiac, szakkepzes, europai unio, diak
Fotó: Kilato Projekt, Piaristák

Kilátó Központ: problémamegoldás, tervezés, kreativitás

blank
blank

H I R D E T É S

A szakképzésnek el kell mozdulnia a zöldítés irányába, és egy zöld szakképzési programot kell létrehozni, amelyre nagy igény van – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára Vácon.

A Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ eSmart Home projektjéhez kapcsolódó tájékoztatón a helyettes államtitkár felidézte: az Európai Bizottság 2016-ban hirdette meg az Európai Szakképzési Hetet, amelyhez azóta minden évben csatlakozik Magyarország.

A 2022-es év ötleteit elsősorban a fenntarthatóság jellemzi, és ez kijelöli a szakképzés fejlesztési irányait is – jelezte. Kiemelte: a szakképzési hét lehetőség arra, hogy az uniós országokkal találkozók, nemzetközi, partneri kapcsolatok jöjjenek létre, és megmutassák egymásnak a jó gyakorlatokat.

Katona Miklós, a Kilátó központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy projektjükkel azt kívánják bemutatni, hogyan működik a zöld szakképzés,

miközben olyan kompetenciákat fejleszt, mint a problémamegoldás, a tervezés és a kreativitás.

Az eSmart Home projekt az idén februárban indult, a diákok május végéig vesznek részt benne. Központi gondolata, hogy a fenntarthatóság, a környezetvédelem témakörén keresztül közelítenek a robotika, a digitális kompetenciafejlesztés felé.

Forrás: MTI
Fotó: kilato.piarista.hu

H I R D E T É S