blank
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

A vonzó munkahely titka

blank
blank

H I R D E T É S

Számtalan olyan tényező van, ami befolyásol minket az álláskeresés során. Kiemelt fontossága van a munkahely előnyeinek, valamint annak, hogy miként viszonyulnak a munkavállalókhoz és mit tesznek annak érdekében, hogy vonzóvá varázsolják azt a helyet, ahol a napunk nagy részét eltöltjük.

Egyre több vállalatnak fontos, hogy megszerezze és megtartsa a jó munkatársakat. De mire is érdemes odafigyelni, hogy ez sikeres legyen, hogy egy munkahely vonzó legyen.

Sokaknak elsődleges szempont: a fizetés

Szinte az első kérdés, ami felmerül bennünk, hogy vajon mennyit fizetnek az adott munkahelyen. Sok vállalat rugalmas ebben a témában, ezzel is segítve a potenciális jelöltet abban, hogy jól dönthessen. Már több helyen bérigény van és nem egy fix fizetés, és a bérsávoknak köszönhetően mindkét fél számára kedvező bérezés születhet. Az alapfizetés mellett sok cég előszeretettel kínál juttatásokat, ilyen például a Szép kártya, az év végi bónusz, az egészségbiztosítás, valamint a sportolási lehetőségek is. Mindez sok munkavállaló számára fontos, hiszen jelentős összegekhez juthatunk ezek által, vagy adott esetben spórolhatunk is.

Fontos tényező továbbá: a munkakörülmények

Elengedhetetlen gondolnunk arra is, hogy vajon hol fogjuk eltölteni napjainkat, milyen környezetben kell végeznünk munkánkat. Erre nem csak mi, de munkáltatónk is figyel, hiszen számtalan olyan munkahely létezik, ahol modern iroda, kávé, vagy éppen szabadidős tevékenységek várnak minket. Nagyban hozzájárul motiváltságunkhoz, ha jobban megismerhetjük kollégáinkat, és nem csak munkáról tudunk velük beszélgetni. Ezekre kínálnak alternatívákat azok a vállalatok, akik pihenő sarkokat, közösségi tereket, netán kikapcsolódás gyanánt végezhető játékokat (például biliárd) biztosítanak munkavállalóik számára. Ezek valóban csábító dolgok, melyeket érdemes figyelembe vennünk egy munka kiválasztásakor.

Mindenki számára motiváló: az előrelépés

Biztosan megfordul a legtöbb ember fejében, hogy vajon van-e előrelépési lehetőség az adott munkahelyen. Nemcsak pozícióban, de fizetésben is, hiszen az évek elteltével nem feltétlenül szeretnénk egyhelyben maradni munka terén sem. Már az interjún érdemes tisztázni és felmérni, hogy belátható időn belül van-e ilyenekre lehetőségünk, hiszen ez is fontos szempontot képez munkavállalásunk során. Sok cég évenként fixen bért emel, esetleg bizonyos célokhoz köti az előreléptetést, melyek elérése után elnyerheti új pozícióját az illető. Ha motiváltak vagyunk a munkánkat illetően, mindenképp járjuk körül ezt, és még sok már lehetőséget, amit egy vállalat rejt magában.

Szerző: I.A.

Fotó: Envato

H I R D E T É S