nyari-diakmunka-munkavallalo-munkaltato-onfejlesztes
nyari-diakmunka-munkavallalo-munkaltato-onfejlesztesonfejlesztes

3 érv a nyári diákmunka mellett

És nem csak a pénz miatt.

blank
blank

H I R D E T É S

Az iskolából elszabadulva úgy érezzük, hogy az egész nyár a miénk és jól eltölthetjük a megérdemelt pihenésünket. A megfelelő feltöltődés valóban rendkívül fontos, mégis bíztatnánk mindenkit arra, aki teheti, hogy vállaljon nyári diákmunkát.

Ha nem is a teljes szünidőt szükséges munkával tölteni, de jó, ha már ekkor belekóstolunk ebbe a világba is, hiszen számtalan rövid- és hosszútávú előnnyel jár, ha a nyár egy részét ilyesfajta elfoglaltsággal töltjük.

1. Pénzkeresés saját célra

Az első fizetésünk után hamar ráérezhetünk az anyagi függetlenségre, még, ha ez nem is fedezi az önálló életünket. Észrevehetjük, hogy nem kell pénzt kérnünk a szüleinktől, ha szeretnénk valahova elmenni vagy valamit megvenni, hiszen van saját keresetünk, amiből kigazdálkodhatjuk ezeket. Ez rendkívül felszabadító érzés, és olyasfajta büszkeséget érezhetünk magunk iránt, amit eddig nem tapasztaltunk. Láthatjuk, hogy ugyan kötelezettségeink vannak, de mégis a mások oldalról számítanak ránk, és hasznos tagjai vagyunk egy vállalatnak. Ez jó érzéssel tölthet el minket, és az önbizalmunkra is pozitív hatással van.

2. Új kapcsolatok, kilépve a komfortzónából

Mindemellett megismerhetünk új embereket, akár különböző korosztályból, hiszen a legtöbb munkahelyen számtalan személyiségtípussal találkozhatunk. Kikerülve az eddigi közösségünkből és komfortzónánkból, ha nyitottak vagyunk, rendkívül értékes kapcsolatokra tehetünk szert, amelyekből a jövőben mind emberileg, mind szakmailag profitálhatunk. Az iskola végeztével felhasználhatjuk ezen kapcsolatainkat, és könnyen lehet, hogy munkát ajánlanak majd nekünk azután, hogy befejeztük tanulmányainkat. Érdemes tehát a kapukat nyitva hagyni, és barátságosan fordulni minden emberhez, hiszen sose tudhatjuk, hogy mit tartogat számunkra a jövő.

3. Jól jön az önéletrajzba

Egy nyári munka is elegendő ahhoz, hogy szakmai tapasztalatra tegyünk szert amellett, hogy önmagunknak olyan oldalát ismerjük meg, amivel eddig nem volt dolgunk. A későbbi önéletrajzunkban jól mutat majd, hogy már fiatalon belevágtunk valami komolyba, és nem csak a szórakozásra gondoltunk. Már egy lépéssel a többiek előtt leszünk, és abszolút előnyt élvezünk a munkaerőpiacon. 

Ha úgy döntünk tehát, hogy a pihenés mellett munkát vállalunk, akkor bátran használjuk ki a diákszervezetek nyújtotta lehetőségeket. Rengeteg van belőlük, és olyan munkákra szervezik be a fiatalokat, amik tényleg minden szempontból megfelelnek nyári munkára is. Ezáltal nem leszünk egyedül ebben a még ismeretlen helyzetben, hiszen a munkavállaló és a munkáltató között ott fog állni ez a szervezet, ami nagyban segíti majd mindenki munkáját. Rajtuk kívül is elvállalhatunk természetesen bármilyen munkát, ez tényleg csak rajtunk múlik, a lényeg, hogy merjünk belevágni, mert maximálisan megéri minden olyan idő, amit szórakozás helyett munkával töltöttünk. A jövőben garantáltan kifizetődik majd.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S