iroda, egeszség,irodai munka, irodai bútor
Fotó: Envato

Íme, két hasznos irodai kellék, amire szükséged lehet!

blank
blank

H I R D E T É S

Legyen akár szó home officeról, akár klasszikus irodai munkáról, ha sokat ülünk a számítógép előtt, akkor bizony néhány hasznos eszközre szükségünk lehet.

Az irodai eszközök fontosságáról már egy korábbi alkalommal is beszélgettünk, azt fejtettük ki, mennyire lényeges, hogy egy megfelelő asztal-szék kombinációval rendelkezzünk, pláne ha otthonról dolgozunk, de ugyanez igaz az irodai munkavégzésre is. Ezen a két alappilléren kívül viszont számos egyéb kisebb eszköz is a hasznunkra válhat, hogy munka közben is áldozni tudjunk a kényelem oltárán. Cikkünkben most ezeket vesszük sorra! 

Tartásjavító ülőpárna 

Ahogy azt már egy előző alkalommal is kifejtettük, ha számítógépen dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a székünk. Lényeges az ergonomikus kialakítás, hiszen számos egészségügyi problémához vezethet, ha nem ülünk kényelmesen. Azonban hiába a kényelmes szék, ha a tartásunk hanyag, ám mostanra már erre is van megoldás. A piacon megjelentek a tartásjavító ülőpárnák, amik éppen azt a célt szolgálják, hogy a szuper kis székünkben ülve is kihúzzuk magunkat, így nem kell aggódni sem a nyak, sem a hát, sem a karfájdalom miatt. Ezeket a párnákat direkt úgy tervezték meg, hogy a helyes testtartásra ösztönözzék a felhasználót, ha ez nem történik meg, akkor ugyanis elveszítjük az egyensúlyunk és kényelmetlenül fogjuk érezni magunkat. Ha hajlamosak vagyunk a gép előtt görnyedni, legyen bármilyen jó is a székünk, akkor a tartásjavító ülőpárnát pont nekünk találták ki.

Szemkímélő szemüveg 

Ha folyamatosan a gép előtt ülünk, akkor az bizony hamar kikezdheti a szemünket, éppen ezért nem árt beszerezni egy kímélő védőszemüveget. Ha azt vesszük észre, hogy a szemünk kipirosodik, éget, akár szúr, vagy gyakran megfájdul a fejünk, akkor nagy eséllyel arról van szó, szükségünk van erre a speciális darabra. Ennek előnye, hogy nem kell feltétlenül dioptriás kivitelt választani. Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy romlott is a szemünk, de az egész napos képernyő bámulás bizony megterhelő feladat. A kimondottan irodai munkához készült lencsék feladata, hogy megszűrjék a káros sugarakat, valamint nyugtatják, pihentetik a szemet. Persze ezek a darabok dioptriával is megvásárolhatók, a különbség pedig gyakorlatilag már az első használat után érzékelhető.

Szerző: G.P.
Fotó: Envato

H I R D E T É S