ceges karacsonyi party, munkatars
ceges karacsonyi party, munkatars

5 dolog, ami tilos a céges karácsonyi partin

blank
blank

H I R D E T É S

Mit kapunk, ha egy csapat spicces kollégát összekeverünk egy adag egészséges ünnepi jókedvvel? A végeredmény lehet egy kellemes, vidám csapatépítő esemény, de lehet egy igazi katasztrófa receptje is.

Hónap kérdése: Teher számodra a munkahelyi ajándékozás?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

1. Őrizd meg a kontrollt!

Nyilván ez a legnyilvánvalóbb tipp, de próbáld meg elkerülni a túlzásba vitt bulizást. Nem számít, milyen gyorsan száll a fejedbe az alkohol, nincs mentség arra, ha hülyét csinálsz magadból. A céges karácsonyi partin természetesen minden jogod megvan ahhoz, hogy elengedd magad és élvezd a bulit, de nagy különbség van a szórakozás és önmagad lejáratása között. Igyál sok vizet, és próbálj meg nem több piát fogyasztani, mint amennyit a szervezeted elbír. Egy kicsit spiccesnek lenni nem baj, de senki sem szereti a részegeket.

2. Kerüld az irodai pletykákat!

Az alkoholnak megvan az a tulajdonsága, hogy megered tőle a nyelved. Még ha nem is szoktál pletykálni a kollégáidról, ki tudja, mit fecseghetsz pár koktél után. Bármilyen szaftos is az irodai pletyka, tegyél meg mindent, hogy elkerüld ezeket a témákat. Próbáld meg elkerülni, hogy a munkatársakról csevegj. Csábító lehet suttogni arról, hogy ki kivel randizik, kit léptetnek elő, és miért mondott fel valaki – de ha bármi visszajut ahhoz, akiről beszélnek, az kellemetlen lesz számodra.

3. Ne a partin keresd a párodat!

A legszebben induló munkahelyi románcok is problémásak lehetnek, nem is beszélve arról, amikor az alkohol és az év végi hangulat táplálják őket.  Tekintettel arra, hogy a munkatársaddal való randizás kínos lehet, a munkahelyi karácsonyi parti valószínűleg nem a legjobb hely a szerelem keresésére. Ha megpróbálod összeszedni a bátorságodat, hogy randizni hívd az egyik kollégádat, járj el óvatosan. Ha helytelenül viselkedsz egy munkatársaddal, az az egyik leggyorsabb módja annak, hogy kirúgjanak.

4. Ne panaszkodj!

Ha nehéz hónapok voltak a munkahelyeden, lehet, hogy kedved támadt levezetni a frusztrációdat. Mielőtt azonban elkezdenél a cégénél uralkodó szörnyű körülményekről panaszkodni, szánj egy percet arra, hogy megnézd, ki hallgatja meg. Ha a főnököd hallótávolságában van és éppen arról beszélsz, hogy mennyire utálod a munkádat, az nagyon kínos lehet.. Ha elégedetlen vagy, beszélj inkább a HR-essel vagy a felettesével munkaidőben.

5. Óvatosan a közösségi médiával!

A céges karácsonyi bulikon készült fotók megosztásával nincs probléma, de ügyelj arra, hogy tisztában legyél azzal a határvonallal, amikor ezt megteheted. Lehet, hogy az adott pillanatban nagyszerű ötletnek tűnik megosztani egy fotót egy részeg munkatársadról, de nem mindenki fogja értékelni a nyilvános megalázást.. Bár néhány vidám pillanat megosztása senkinek sem árt, de óvatosan bánj a megosztott tartalmakkal. Bármi, ami zavarba hozhatja a kollégáidat – vagy akár bajba sodorhatja őket – jobb, ha magánügy marad.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S