csalad, munkahely, munkavallalo, munkaltato
Fotó: Envato

Családbarát Munkahely címet kapott a METRO

Közös cél a munka és magánélet egyensúlya

blank
blank

H I R D E T É S

Családbarát Munkahely címet kapott a METRO magyarországi áruházlánca. A nagy múltú nemzetközi vállalat elsősorban rugalmas, az egyedi élethelyzetekhez igazodó munkaidő- és juttatási megoldásaival érdemelte ki az elismerést – tájékoztatta portálunkat a társaság.

A minősítést a Családbarát Magyarország Központ adja azoknak a munkahelyeknek, ahol

a munka és magánélet egyensúlyát szervezeti szinten érvényesülő családbarát szemlélettel segítik megvalósítani a munkavállalók számára.

A minősítést egy audit elvégzése előzte meg, mely azt mérte fel, hogy a METRO milyen konkrét intézkedésekkel tesz hitet amellett, hogy a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. A minősítést magasan az elvárt szint feletti pontszámmal kapta meg a több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat – áll a közleményben.

Mint írják, a METRO annak tudatában alakítja ki a munkakörülményeket, hogy a legtöbb munkavállaló a család hátországával, a családjáért dolgozik.

Kiegyensúlyozott teljesítményük, lojalitásuk nagyban függ attól a tartalmas időtől is, amit családjukra tudnak fordítani.

A munkavállaló biztonságérzetét és elkötelezettségét egyaránt erősíti a kölcsönösség elvén alapuló munkáltatás, s ez a munkaerőpiacon hosszú távon versenyelőnyt jelent. 

Többek közt ezt szolgálják az olyan – belső szabályzatokban rögzített – intézkedések, mint

– a rugalmas munkaidő-beosztás,
– a variálható cafeteria,
– a munkába járás támogatása,
– a home office biztosítása,
– a különböző élethelyzetekben igényelhető támogatások,
– vagy a fizetett szabadság ideje meghatározásának átengedése a dolgozó számára.

A most elnyert minősítés mellett 2021-ben Fogyatékosságbarát Munkahely címmel, 2022-ben Megbízható Munkaadó címmel méltatták a METRO befogadó, a humánerőforrás területén is win-win helyzetre törekvő szemléletét – olvasható a társaság közleményében.

Fotó: Envato

H I R D E T É S