mit dolgozott, hivatas, karrier, gerard butler
Fotó: Gerard Butler Twitter oldal

Mit dolgozott azelőtt Gerard Butler?

blank
blank

H I R D E T É S

A közkedvelt 52 éves angol színész és filmproducer a 300 című filmben alakított Leónidász spártai király szerepe által lett világhírű szinten ismert.

Gerard Butler mindig is rajongott a színházért és filmekért, viszont szülei elismerése fontosabb volt számára, így a gimnázium befejezése után a Glasglow-i jogi egyetemen tanult. Miután végzett tanulmányaival, úgy döntött, hogy egy évet az utazásra szán. A kaliforniai Venice-ben kötött ki, ahol állítása szerint egy nagyon élvezhető, de káros életmódot élt, tele bulizással, nőkkel. Miután egy év után visszatért szülőhazájába, egy nagyon sikeres jogi tanácsadást nyújtó cégnél kezdett dolgozni. A 2 éves gyakornokságának lejárta előtt egy héttel az Edinburgh-i filmfesztivál megváltoztatta az életét.

Ott látta a Trainspotting című film bemutatóját, amiben a főszereplő alakítása annyira lenyűgözte, hogy egyre elégedetlenebb lett addigi karrierjével. Minden porcikája színész akart lenni, de úgy érezte 25 évesen túl késő lenne álmait követnie.

A realizáció után egy héttel később kirúgták, így úgy döntött ez a tökéletes alkalom arra, hogy elköltözzön Londonba, ahol sokkal több a lehetősége. Eleinte nem sikerült szerepeket kapnia, így kénytelen volt többféle munkát elvállalni, mint például telemarketinges, pincér, és játék bemutató vidámparkokban. 

blank

Fotó: Gerard Butler

H I R D E T É S