karrier, szemelyisegtipus, iroda, munka
Fotó: Envato

Személyiségtípusok, akik minden irodában megtalálhatók: így lehet velük együtt dolgozni

blank
blank

H I R D E T É S

Ha irodában dolgozzunk, bizonyára feltűnt már, hogy számtalan típusú emberrel kell együtt dolgozni, aminek megvannak a maga szépségei és persze nehézségei. 

Ahhoz, hogy gördülékenyen menjen a közös munka, fontos megértenünk és elfogadnunk azt, mindannyian különbözőek vagyunk, más-más személyiséggel. Mai írásunkban bemutatjuk a leggyakrabban előforduló személyiségtípusokat. 

Kolerikus személyiségtípus

Ezeket az embereket onnan ismerhetjük fel, hogy már-már túlzóan törtetőnek tűnnek, de valójában csak céltudatosak, és tudják is, hogy pontosan mit akarnak elérni. Rendkívül dinamikusak és hozzáállásuk igen optimista, de emellett fontos számukra a környezetüktől való folyamatos visszajelzés. Szeretnek alkotni, létrehozni valami újat, és nem rettennek meg attól, ha egy csapatot kell irányítaniuk. Mindig vannak ötleteik, amit szívesen osztanak meg másokkal, de közben az első pillanattól törekszenek a megvalósításra is. Ezek a személyiségtípusok szeretnek vezető pozícióban elhelyezkedni, és kifejezetten jók is benne.

Melankolikus személyiségtípus

Rendkívül realista személyek, akik hosszas elemzés után, gyakorlatias ötleteikkel teszik sikeressé a vállalatot. Megbízhatóak és nagy felelősségtudattal rendelkeznek, mindig tisztában vannak a feladataikkal és becsülettel el is végzik azokat. Megfontoltak, és ezzel együtt nehezen változtatnak. Ebből adódóan a környezeti változásokat sem viselik annyira jól, mivel a stabilitás hívei.

Tapasztalat útján tanulnak, és szeretik elsajátított módszereiket alkalmazni. Nem esik nehezükre a munka, legyen szó fizikai vagy szellemi munkavégzésről, így tényleg számtalan területen megállják a helyüket.

Szangvinikus személyiségtípus

Társasági lények, akiknek nagyon fontosak az emberi kapcsolatok. Mindig pörögnek, mozgásban vannak, szeretik tudni, hogy pontosan mi zajlik körülöttük. Szívesen és jól kommunikálnak, és általában az olvasott emberek táborát erősítik. Mindig nyitottak a tanulásra, továbbá igen intelligens és tájékozott emberek. Nem rettennek meg a változástól, és szívesen alkalmazkodnak új helyzetekhez. Szeretik hallatni a hangjukat, így elvárják, hogy mondandójukat meg is hallgassák.

Flegmatikus személyiségtípus

Ezeket a személyeket a nagyfokú empátia jellemzi, szívesen segítenek, de nem várnak viszonzást. Ha szükséges, saját igényeikről is lemondanak más megsegítése érdekében. Igen kreatívak, nagy fantáziával rendelkeznek, viszont ebből is adódóan hangulatemberek. Lehetnek negatív gondolataik és megnyilvánulásaik, de személyiségtípusukat ismerve ezt maximálisan lehet kezelni, hiszen a számtalan előnyük mellett ez a tulajdonságuk eltörpül.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato 

H I R D E T É S