Kairan Quazi
Kairan Quazi

14 évesen lediplomázott, most ő Elon Musk új alkalmazottja

blank
blank

H I R D E T É S

Kairan Quazi LinkedIn bejegyzésében osztotta meg a hírt, miszerint: ,,A világ legmenőbb cégéhez, a Starlink mérnöki csapatához csatlakozok szoftver mérnökként. Azon kevés cégek közé tartozik ami nem használta a koromat a képességeim és érettségem önkényes meghatározásához.”

Kairan egyértelműen nem egy átlagos fiatal. Az IQ-ja a népesség 99.9%-ánál magasabb, amelyet a családja a BrainMag magazinban osztott meg. ” 2 éves korára teljes mondatokban beszélt és az orvosai megállapították, hogy intellektuális és érzelmi intelligenciája sokkal magasabb, mint a vele egyidőseké.

A bölcsödében egyszer csak felállt és kijelentette, hogy ez számára unalmas. Majd meggyőzte a társait, hogy kezdjék el vele együtt azt kántálni, hogy: Szabadságot Egyiptomnak, demokráciát most. Ekkor még csak 2 éves volt. Teljesen megdöbbentünk.

-nyilatkozta Jullia, Kairan édesanyja.

„Azt hiszem, a harmadik osztályban fájdalmasan nyilvánvalóvá vált tanáraim és szüleim számára, hogy az általános oktatás nem igazán felel meg a lehetséges tanulási képességeim kibontakoztatására.” – mesélte Kairan egy keddi interjúban.

Kairan 10. születésnapjára a gyermekorvos azt mondta, hogy egy sokkal gyorsabban haladó úton kéne járnia. Jullia elmondta hogy Kairan apjával, Mustahid-dal három napon keresztül sírtak azon gondolkozva, hogy hogyan tudnak majd akár egy egyetemet is meggyőzni arról, hogy a harmadikos gyermekük készen áll arra, hogy egyetemista legyen.

A sok nehézség ellenére végül ugyanebben az évben felvételt nyert az állami Las Positas főiskolába, majd ösztöndíjat kapott a Santa Clara Egyetemen ahol számítástudományi és mérnöki szakon tanult.

,,Amikor először elkezdtem az egyetemi éveimet az emberek nagyon érdeklődőek voltak. Aztán pár nap múlva ez a kíváncsiság elmúlt és szerintem rájöttek, hogy én is csak átlagos tanuló vagyok”

Kairan jelenleg 14 éves, és visszatekintve egyetemi éveit tartaja élete legszebb időszakának. Június 17.-én kapja meg diplomáját további 1,600 diák mellett.

Tavaly négy hónapot töltött gépi tanulási gyakornokként a Blackbird.AI kiberintelligencia cégnél, a LinkedIn- profilja szerint. Profilja szerint segített megtervezni egy “rendellenesség-észlelési statisztikai tanulási csővezetéket” a félrevezető közösségimédia-tartalom megjelölésére.

“Azt hiszem, van egy hagyományos gondolkodásmód, amely szerint így nincsen gyermekkorom, de nem hiszem, hogy ez igaz” – mondta Quazi az ABC7 Newsnak . “Úgy gondolom, hogy ha ezt a gondolkodásmódot követném, csak most végezném el a középiskolát.”

Úgy tűnik, egy célját már elérte azzal, hogy ő lesz a Starlink legújabb alkalmazottja. “Az az álmom, hogy olyan karrierem legyen, amely kihívásokkal teli és radikális innovációt hajt végre a közjó szolgálatában.” – írta LinkedIn bemutatkozásában.

Fotó: Kairan Quazi / LinkedIn

H I R D E T É S