top 10 jól fizető állás, jól fizető állások, legjobban fizető állások, jól fizető állá, diploma nélkül jól fizető állások
top 10 jól fizető állás, jól fizető állások, legjobban fizető állások, jól fizető állá, diploma nélkül jól fizető állásoktop 10 jól fizető állás, jól fizető állások, legjobban fizető állások, jól fizető állá, diploma nélkül jól fizető állások

Íme a legjobban fizető állások, amikhez diploma sem kell

blank
blank

H I R D E T É S

Noha a diploma fontos, de azért jó hír, hogy annak megszerzése nélkül is lehet karriert építeni, magas jövedelemre szert tenni. A Coursera cikke alapján írt összeállításunkban most azokat a jól fizető állásokat szedtük sorba, amikhez nem szükséges diploma. 

Ingatlanközvetítő 

Magyarországon az ingatlanközvetítőknek egy OKJ-s végzettségre lesz szükségük, ez kvázi egy tanfolyam, melynek során a résztvevők elsajátíthatják az ingatlanos szakma csínját-bínját. Megtanulják, hogyan is kell szakszerűen eljárni az ingatlanok felmérésétől kezdve, a megfelelő érdeklődők megtalálásán át, egészen addig, hogy a szabályozásoknak megfelelő dokumentációt készítsék el. Az ingatlanos szakmában persze hatalmasok lehetnek a bérkülönbségek, hiszen jellemzően jutalékokból tevődik össze az összeg, ha viszont ügyes, kitartó és motivált vagy, akkor a határ a csillagos ég. 

Kereskedelmi pilóta 

A kereskedelmi pilóták vezethetnek utasszállító gépeket, helikoptereket vagy akár teherszállító repülőgépeket is. Ahhoz, hogy valaki kereskedelmi pilóta lehessen, középiskolai végzettséggel kell rendelkeznie, ezt követően pedig meg kell szereznie a Szövetségi Légiközlekedési Hivataltól (FAA) kiadott kereskedelmi pilóta engedélyt, valamint légiközlekedési bizonyítványt. A pilóták fizetését aztán számos dolog határozza meg, úgy mint a régió, a tapasztalat vagy éppen az adott légitársaság, de egy Wizz Air-nél dolgozó kezdő pilóta is már milliós fizetéssel számolhat. 

Légiutas-kísérő

A pilótákhoz hasonlóan a légiutas-kísérők is szép fizetést tehetnek zsebre. A szakmához alapvetően semmilyen konkrét végzettségre nincs szükség, de azért nem hátrány, ha van valamilyen diplomád, illetve előnyös, ha szereztél már tapasztalatot olyan munkakörben, ahol emberekkel kellett foglalkozni. Viszont fontos tudnod, hogy légiutas-kísérő nem lehet akárki, egy idegen nyelv ismerete, jellemzően az angol gyakorlatilag elengedhetetlen. Ezen túlmenően a légiutas-kísérők számára a legtöbb helyen bizonyos tanfolyamok elvégzését teszik kötelezővé, amik nagyjából 6-12 hónapot vesznek igénybe, valamint nekik is meg kell szerezniük az FAA tanúsítványt. Ha pedig valaki nemzetközi járatokon szeretne dolgozni, akkor feltehetően több idegen nyelvet is beszélnie kell. 

Webfejlesztő 

Röviden a webfejlesztők felelősek a weboldalak létrehozásáért és karbantartásáért, de nyilván azért a munkájuk ennél jóval összetettebb. Ahhoz, hogy valaki webfejlesztővé válhasson nincs szükség semmilyen konkrét képesítésre, viszont egyes munkáltatók előnyben részesíthetik azokat a jelölteket, akik rendelkeznek minősítéssel vagy megfelelő végzettséggel. 

Szerző: G.P

H I R D E T É S