karrier, munka, stressz, felmondas
Fotó: Freepik

6 jel, ami arra utal, hogy új munkát kell keresned

blank
blank

H I R D E T É S

Egy felmondás háttérben sok ok húzódhat meg – akár egyéni, akár munkahelyi -, de bármi is legyen az ok, a lépést ajánlott alaposan előkészíteni, mérlegelni.

Ha azonban az alábbi jelek közül többet is észreveszel magadon, ideje új munkát keresned.

Nincs perspektíva

Ha úgy érzed, az előmeneteled elakadt a cégnél, nem látsz fejlődési lehetőséget, a feladatok nem inspirálnak és a fizetés sem változik, ideje átgondolni a váltást.

Nem jössz ki a főnököddel

Ha nem jó a felettesed kommunikációja, ha nem transzparens, ha nem adja meg a szükséges információkat, ha nem támogat, esetleg mérgező személyiségtípus, van okod átgondolni a helyzetedet.

Elégedetlen vagy a céged értékrendjével

Látod, milyen hibákat követ el a cégvezetés, és nem veszik figyelembe a véleményed, miközben te sejted a következményeket, látod a veszélyeket? Nem osztozol a cég értékrendjében? Ebben az esetben is el kell gondolkodni a váltáson.

Nyitott lettél más lehetőségekre

Ha az utóbbi időben álláshirdetéseket olvasgatsz, érdekelnek az egyéb lehetőségek, frissítgeted az önéletrajzodat, szintén jelzés arra, hogy eljött a mérlegelés ideje.

Már nem érdekel a munkád

Nehezedre esik bemenni a munkahelyre, untatnak a feladatok, halogatod a munkát, nem hiszel a rád osztott feladatban? Ezek mind jelzések, hogy hamarosan lépned kell.

Gyakrabban betegeskedsz az utóbbi időben

A távozás szükségességére utaló jel az is, ha gyakrabban betegeskedsz, pszichoszomatikus tünetekkel, stresszel, folyamatos feszültséggel küzdesz.

Az izomgörcsök, váll- és hátfájdalmak, az alvászavarok, a gyakori fejfájás, a súlyproblémák, az állandó kimerültség mögött igen gyakran állnak a munkahellyel kapcsolatos gondok.

Fotó: Freepik

H I R D E T É S